Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ζomblogie

Σαν καλά nerds που ήμασταν ως παιδιά, πολλοί από εμάς έχουμε πρωταγωνιστήσει νοερά στο σενάριο 'Συντέλεια του κόσμου', όπου εμείς και ίσως και μερικοί άλλοι γαμάτοι ήμασταν μόνοι επιζήσαντες σε ένα μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό.
Κάποιοι με περίεργα γούστα για χταπόδια, που διάβαζαν Ιούλιο Βερν στα 8 και Λαβκραφτ στα 12 φανταζόντουσαν ότι επέστρεψαν οι μεγάλοι παλαιοί στη Γη.
Άλλοι, περισσότερο ρεαλιστές, επηρεασμένοι από όλες τις ψυχροπολεμικές αμερικάνικες ταινίες που μας ποτίζαν, περπατούσαν σε ένα κόσμο-ερείπιο, αποτέλεσμα πυρηνικού ολέθρου.
Οι φαν του Στίβεν Κινγκ ονειρεύονταν τον ξαφνικό θάνατο του 99,9% του πληθυσμού, την ησυχία, και τις  ατελείωτες πεζοπορείες κάτω από τον καυτό ήλιο μέχρι την τελική μάχη του καλού και του κακού.
Κάποιοι την βρίσκαν με δεινόσαυρους, κλιματικές καταστροφές, αστεροειδείς, χριστιανικές αποκαλύψεις κτλ.
Το προσωπικό μου αγαπημένο σενάριο είναι τα zombies. Το λες και γεμίζει το στόμα σου: Ζουόμπιιιι.
Τα παλιά καλά, χαζά και αργά ζόμπι, όπως πρώτος έδειξε σε ντοκιμαντέρ ο Ρομέρο και συνέχισε σε διαδραστικές εφαρμογές το Resident Evil.
Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα, δεν σκέφτονται, δεν νοιώθουν και αποτελούν ιδανικούς κομπάρσους για σπλάτερ σκηνικά. Κινούνται με την χάρη ενός σκατού στον χώρο μέχρι την στιγμή που θα εντοπίζουν ζωντανή σάρκά. Μόλις γίνει αυτό, ακούγεται το χαρακτηριστικό πεθαμένο βογγητό και ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να τρέξεις. Εκτός άμα είσαι ξάδερφος/η του Τσακ Νόρις, οπότε δεν μασάς. You take out your weapon of choice and let the fun begin!

Κάπως έτσι φαντάζομαι το τέλος του κόσμου...
Πριν λίγο καιρό λοιπόν, η οσία Πουκία προφήτεψε τον ερχομό ενός zombie apocalypse. Καθώς ήμουν υποψιασμένη ήδη για το γεγονός αυτό, δεν πήρα με ελαφρά την καρδιά τις προφητείες.
Έτσι διάβασα επιμελώς το Zombie Survival Guide , διάλεξα τα όπλα της επιλογής μου και αρματώθηκα περιμένοντας τα πρώτα κρούσματα.



Λένε ότι ξεκίνησε από τα περιστέρια... Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια. Το μόνο που ξέρω είναι ότι φτάσανε, περπατάνε ανάμεσα μας και καλούν σε συνάθροιση και περιφορά των πτωμάτων τους στην πόλη.
Κι εσείς άπιστοι, δεν ακούσατε τις προφητείες. Μετανοείτε! Ήγγικε γαρ η βασιλεία των νεκροζώντανων!


Εγώ σας προειδοποίησα πάντως. Προλαβαίνετε να εξασκηθείτε στο Simulator του Resident Evil, να δείτε το Walking Dead και να ντυθείτε με τα πιο kick ass ρούχα που μπορείτε να βρείτε.
Και μια τελευταία συμβουλή: Always aim for the head.







Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

-Onions

Η μυρωδιά της καμμένης φλάτζας μου, σήμανε το τέλος της εξεταστικής. Μετά από την ενασχόληση με τρανζίστορ βαθιά στον κόρο και παρεμφερή πονηρά στοιχεία, μπόρεσα να επιστρέψω στις υποχρεώσεις μου στην Σχολή Φανταστικών Επιστημών, όπου είχαν συμβεί σημαντικές εξελίξεις στην Φυσική Αστοιχείωτων Σωματιδίων...
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στα εργαστήρια του πανεπιστημίου μπορέσαμε να απομονώσουμε τα εξής σωματίδια:
Χοντρόνια: Μετά το μποζόνιο Higgs που προσδίδει την ιδιότητα της μάζας στα σώματα, τα χοντρόνια εξηγούν γιατί κάποια σώματα συνεχίζουν να αποκτούν μάζα ενώ κάποια άλλα όχι. Η πρόσληψη μάζας είναι ανάλογη με την συγκέντρωση τους στον χώρο.
Γλυόνια: Συναντώνται μόνο στο ανθρώπινο είδος, και προσδίδουν τον κβαντικό αριθμό της γλοιωδίας. Σχηματίζουν δέσμιες καταστάσεις, όπου ονομάζονται και γλειφτρόνια. Απαντώνται σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε πολιτικές παρατάξεις-κόμματα και χώρους εργασίας.
Πορδόνια: Διατυπωμένα από την πασίγνωστη Θεωρία των Πορδών, τα σωμάτια αυτά διαπερνούν το σώμα μας καθημερινά και κάποια από αυτά καταφέρνουν να αντιδράσουν με άλλα σωμάτια με αποτέλεσμα την παραγωγή μεθανίου. Η αντίδραση είναι εξώθερμη.
Μπαζόνια: Διαθέτουν τον κβαντικό αριθμό της μπαζίλας. Πειραματική διαπίστωση σε μίκροκλιμακα της ύπαρξης μπαζονίου στον χώρο είναι η απώθηση των καυλονίων. Σε μακροσκόπικη κλίμακα, η είσοδος φορέα μπαζονίων στον χώρο συνοδεύεται από επιφωνήματα "Πω ρε @#$%$^*, τι μπάζο είναι αυτό;".
Πουστρόνια-Λεσβιόνια: Προσδίδουν την ιδιότητα της ομοφυλοφιλίας. Όταν αλληλεπιδράσουν με πουριτανόνια, φορείς των οποίων είναι ομοφοβικοί, μίζεροι, καταπιεσμένοι, τα πουριτανόνια φτάνουν σε διεγερμένη κατάσταση και εκρήγνυνται με αποτέλεσμα έκρηξη μεγέθους βόμβας υδρογόνου.
Σε θεωρητικό επίπεδο έχουν προβλεφθεί και τα μπαϊόνια αλλά διαφεύγουν προς το παρόν από τις σύγχρονες συσκευές εντοπισμού.
Βλακόνια: Απαντώνται παντού λόγω της μεγάλης διαπερατότητας τους στην ύλη. Σε μεγάλες συγκεντρώσεις, σχηματίζουν ζεύγη με τα πουριτανόνια.
Και τέλος, δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την τεράστια συνεισφορά των Δωδεκαθειστών στην επιστήμη, για την ανακάλυψη των νιονίων. O Usain Bolt των σωματιδίων, το νιόνιο παράγεται στον εγκέφαλο. Ταξιδεύει με ταχύτητες εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτήν του φωτός, τόσο γρήγορα που ένα ταπεινό ταχυόνιο τρώει την σκόνη του. Μάλιστα, ο διακεκριμένος επιστήμονας Καλογεράκης απέδειξε ότι τα νιόνια κινούνται με την ταχύτητα του φωτός, επί δέκα εις την άπειρο, καθώς το άπειρο δεν ήταν αρκετό να περιγράψει την ιλιγγιώδη ταχύτητα τους. Ο συστατικός πυρήνας του Νιονίου είναι το σκεπτόνιο. (Πηγές)






ΥΓ: Δείτε το βίντεο, τα σπάει!