Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα από το κούτελο

Αφού δεν βρέθηκε χορηγός για την συνέχεια της διαμονής μου στη Θεσσαλονίκη αναγκάστηκα να έρθω στο Βερολίνο όπου κάτι μικροπαραγοντίσκοι αποφάσισαν να με χρηματοδοτήσουν για να έχουν και ένα ελληνικό κομμάτι στην συλλογή τους.

Πύργος ΟΤΕ Revisited
Δεν μπορώ να πω ότι ήταν δύσκολη η προσαρμογή. Καταρχάς, μόλις φτάνεις προς το κέντρο, βλέπεις κάτι που μοιάζει με τον πύργο του ΟΤΕ, οπότε νιώθεις ήδη σπίτι. Μόνο που δεν έχει Θερμαϊκό για προσανατολισμό.
Κάποιες πρώτες εντυπώσεις:
  • Βρέχει. Βρέχει συνέχεια. Με μια βροχή που είναι σα να σε ψεκάζει εβιάν σπρέι το πρόσωπο. Μέγα λάθος που δεν πήρα φακούς επαφής, δεν εχουν βγει υαλοκαθαριστήρες για γυαλιά μυωπίας.
  • Οι δρόμοι και τα κτήρια είναι σε τεράστια κλίμακα και μεγαλειώδη. Lots of open space, που σε κάνει να νιώθεις μια ηρεμία και χαλαρότητα (και τον παγωμένο αέρα να σε διαπερνά τον χειμώνα). Δεν έχεις να πηδήξεις το επόμενο παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο αυτοκίνητο, να κάνεις προσποίηση για να μην πετύχεις τα σκατά σκύλου στο μοναδικό ελευθερο τετραγωνικό μέτρο, να κάνεις στο πλάι για να μην σε ποδοπατήσει ο βαρύμαγκας, κι όλα αυτά με υπόκρουση συμφωνικής κόρνας.
  • Στον αντίποδα, έχεις να προσέχεις τους τρελούς ποδηλάτες που έχουν ενσωματωμένο στο χέρι τους το κουδουνάκι και το χτυπούν ανελέητα μόλις πατήσεις άκυρο στη γραμμή του ποδηλατόδρομου. Όλοι κυκλοφορούν με ποδήλατο. Όλοι, ακόμη και στους μειον βαθμούς. Ακόμη και 5χρονα, χωρίς τη μάνα τους να τρέχει από πίσω στο μισό μέτρο και να φωνάζει πανικόβλητη "Κωστάκη, θα πέσεις στη μέση του δρόμου και μετά μια νταλίκα θα σου σκορπίσει τα μυαλά σε ακτίνα χιλιομέτρου!!!!Αχ, το παιδί μου το χάνω!!" Επίσης, τα παιδικά καροτσάκια είναι κάπως έτσι :                               
       και μπορούν να συνδεθούν στο ποδήλατο. Ή ενίοτε το παιδί απομακρύνεται από το εσωτερικό            για να μεταφερθούν οι μπύρες.                                                                                                                  Ράδιο αρβύλα no1: Κάνουν αλκοτέστ στους ποδηλάτες.
  • Όπου και να θέλεις να πας, είναι ταξίδι ολόκληρο.Fun fun fun at the Autobahn. Αν σε γράψουν για λαθρεπιβίβαση, από την 3-4-5 φορά και μετά, τα πρόστιμα είναι τόσο μεγάλα που υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιήσει μέσο μαζικής μεταφοράς στη ζωή του.             Ράδιο αρβύλα no2: Το μεγαλύτερο ποσοστό στις φυλακές είναι μέσα για λαθρεπιβίβαση.
  • Ακόμη δεν έχω καταλάβει τη φάση με τους 3 κάδους σκουπιδιών και που πρέπει να πετάξω το κάθε τι. Σίριουσλι.
  • Κανείς δεν σου δίνει σημασία. Ο εφιάλτης των attention whore. Δεν πα να έχεις πράσινη μοικάνα μέχρι το αύριο και να φοράς το μαγιό του Borat με ένα αρκουδάκι αγκαλιά. Εισπράττεις τα ίδια βλέμματα με τη διπλανή κυρία με το ταγιέρ.
  • Το dress code της αναρχίας είναι universal απότι φαίνεται. Πάλι σαν τη καλαμιά στον κάμπο αισθάνθηκα που δεν ήμουν all black, στην χθεσινή πρώτη μου επίσκεψη σε συνέλευση. Η κατάληψη δεν ήταν και Υφανέτ, αλλά κάτι προσπαθούσε να κάνει...
Urban καλαμιά στον τσιμεντόκαμπο

  •  Πολύς κόσμος είναι vegetarian και vegan. Παντού υπάρχει και η veg επιλογή. Μια φορά η συγκάτοικος κάλεσε για δείπνο ένα vegetarian, ένα vegan, κι ένα primitive (που τρώει καρπούς και μόνο ότι πέφτει από τα δέντρα). Ακόμη αναρωτιέται γιατί το έκανε αυτό στον εαυτό της.
  • Γενικά είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος με ενδιαφέρουσες γεύσεις από όλο τον κόσμο . Θα ανέβαζα κάθε μέρα τι τρώω αλλά θα γινόμουν γραφική. Βέβαια, τα περισσότερα είναι στα γερμανικά αλλά άμα είσαι ανθρωπος του ρίσκου παίρνεις στην τύχη. Κι ας καταλήξεις να τρως ωμά μάτια αγελάδας.
  • Α,και μπύρες. Πολλές μπύρες!

Ενόψει εκλογών, η αφίσα υποψηφίου τον οικολόγων. Δεν φέρνει κάτι σε Βεργή;
                             Ιδανική μουσική υπόκρουση, μέχρι στιγμής, για περιήγηση στην πόλη

ΥΓ: Προσπαθώ ακόμη να ξεπεράσω την ενστικτώδη αντίδραση ότι γίνεται σεισμός κάθε φορά που τρέμει το δωμάτιο από το πέρασμα του τραμ.

2 σχόλια:

  1. Μου λείπεις τα-ξιδάκι μου! Γαμεί το Βερολίνο μέσα από τα μάτια σου, σου στέλνω πουκόφιλα και αναμένω εις ανταπόδοσιν μπυρόφιλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιαου.σε περιμενω να κανουμε επιχειρηση μαιντφακ. first we take manhattan then we take berlin

    ΑπάντησηΔιαγραφή