Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Αναμετάδοση Νο1

Σήμερα στο Βερολίνο ήταν καλεσμένη από την ελληνική κοινότητα η αντιφασιστική συγκέντρωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες.
Οι πορείες και συγκεντρώσεις εδώ γίνονται με δήλωση στην αστυνομία (που, πως, πότε, πόσοι  και ανάληψη ευθύνης από άτομα που δίνουν το όνομα τους).
Η κοινότητα είχε ζητήσει να γίνει στο μνημείο του Ολοκαυτώματος τον Εβραίων αλλά τελικά δόθηκε ένας χώρος απέναντι  Όταν λέμε δόθηκε, εννοούμε ότι η αστυνομία το οριοθέτησε με κάγκελα και οι διαδηλωτές έπρεπε να μαντρωθούν  μέσα. 
10 αστυνομικά βαν, 100-200 άτομα η μάζωξη, μικροφωνική και μοίρασμα κειμένου στους διερχόμενους. Κυρίως Έλληνες, και κάποιος αριθμός γερμανών αντιφασιστών, κυρίως αναρχικών. Οι διοργανωτές δεν παρέλειπαν να υπενθυμίζουν κάθε 5 λεπτά στο μικρόφωνο ότι "Είναι μια αυθόρμητη, ακομμάτιστη και αυτο-οργανωμένη διαμαρτυρία ενάντια στο φασισμό και υπέρ της δημοκρατίας. Δεν θα υπάρχει κανένα μπλοκ ή καθοδηγημένη ομάδα, που να καπελώσει την εκδήλωση, ούτε να την εκτρέψει σε επεισόδια" τα πανό κομμάτων να φύγουν απο τον χωρο, και κάτι τέτοιες χιλιοειπωμένες αηδίες. Δεν περίμενα λιγότερα αφού διάβασα το μπλογκ του τύπου που έκανε το αρχικό κάλεσμα: "Η αδιάκριτη χρήση βίας από ακραία, αναρχοφασιστικά στοιχεία είναι το ίδιο εχθρική, όπως η δράση των «χρυσαύγουλων». Πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν. .. Τώρα προέχει ο αντιφασιστικός αγώνας. Από τη στάση των κομμάτων σε αυτόν, θα φανεί ο ειλικρινής πατριωτισμός τους ή κομματικός ωφελιμισμός τους..."

Όποιος επιμένει να αναπαράγει τη θεωρία των άκρων, ακόμη και μετά από αυτό, μάλλον δεν έχει χώρο για επεξεργασία πληροφοριών στο μπετοναρμέ εγκέφαλο του. Όπως λέει και ο Σίλας Σεραφίμ, "Ποία δύο άκρα;  Τι συγκρίνεις; Το 14% των μαχαιροβγαλτών με το 0,κάτι% ακροαριστερων, αντιεξουσιαστων που δεν είναι καν στη βουλή; Συζητούμε για την εγκληματική οργάνωση με τα μαχαίρια και μου λες "ναι,αλλά εκείνο το γιαούρτι του συριζα...δεν...?". Ακόμη και στη δίκη της Νυρεμβέργης, όταν δικάζανε τους ναζί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κανένας δεν είπε "Ναι, αλλά κι ο Στάλιν σκότωνε αντιφρονούντες..." Δεν συζητάμε αυτό τώρα."






Σύριζα Βερολίνου





Και μετά συνέβει κάτι εμετικό. Πέρασε μια πορεία που πιο πολύ επιτάφειο τη λες. Κρατούσαν και τεράστιους σταυρούς. Ήταν οι χριστιανόπληκτοι συντηρητικοί που κάνανε πορεία κατά των αμβλώσεων. Και ήταν πολλοί. Πάρα πολλοί. Χιλιάδες. Απογοητευτικό.
Φυσικά, δεν ξέρανε να φωνάξουν κανένα σύνθημα, απλά περπατούσαν τα μουρόχαυλα, και διαδήλωναν γιατί θεωρούν σωστό να επιβάλλουν σε άλλους ανθρώπους πως θα ζήσουν και το τι θα κάνουν με το σώμα τους. Έβαλαν κι έναν μπάρμπα σε αναπηρικό να κρατάει πλακατ ενάντια στην ευθανασία.
Αλλά κατάφεραν και χώθηκαν στην πορεία τους φεμινίστριες κρατόντας πλακάτ "my body my choice" και φωνάζοντας αντι-πατριαρχικά συνθήματα από μέσα. :)
Το βίντεο είναι από την συνάντηση.
ΥΓ: Η αστυνομική δύναμη αποτελούταν και από γυναίκες και έγχρωμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου